Αν ψάχνετε για εργασία που σας ενδιαφέρει, κάποια tips πριν και μετά που θα την βρείτε:

1)Κάθε πρωί να λέτε «καλημέρα» στον εαυτό σας με αγάπη και αμέσως μετά στους υπόλοιπους που συναντάτε…

2)Καθώς βγαίνετε από το σπίτι σας, κάντε το «σταυρό σας» για να έχετε άρμα στο πλευρό σας λέγανε οι παλιοί….. 🙂

3)Φτιάξτε ένα σχεδιάγραμμα να αναδιοργανώστε τη φαρέτρα των γνώσεων σας με καινούργιες δεξιότητες. Ξεκινήστε σεμινάρια εκπαίδευσης ή αφιερώστε χρόνο στο διαδίκτυο σε επαγγελματικά tutorials που σας επιμορφώνουν σε θεματολογία που τραβάει το ενδιαφέρον σας.

4)Επενδύστε σε τυπικά προσόντα που βελτιώνουν το βιογραφικό σας, όπως σε υπολογιστές και ξένες γλώσσες που αποτελούν τις βασικές δεξιότητες που ζητάει η αγορά εργασίας.

5)Τυπώστε ένα επαγγελματικό βιογραφικό σημείωμα και χαρτογραφήστε τις υποψήφιες επιχειρήσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον σας, για να πάτε να διεκδικήστε ραντεβού με τον υπεύθυνο πρόσληψης. Φεύγοντας από κει, κρατήστε μια καρτούλα με τα τηλέφωνα, όπου μετά από μια εβδομάδα επικοινωνήστε να δείτε που βρίσκεται το ραντεβού σας. Κάθε φορά που θα πηγαίνετε από επιχείρηση σε επιχείρηση θα βελτιώνετε καθοριστικά η ικανότητα προσέγγιση σας !

6)Κλείστε τα αυτιά στις άσχημες ειδήσεις που συναντάτε στο πέρασμα σας ή στα ΜΜΕ, καθώς αποδιοργανώνουν την όμορφη ενέργεια σας. Οι ευκαιρίες παραμονεύουν παντού και πάντοτε, ειδικά σε εποχές «κρίσης» και απαιτούν ψυχικά αποθέματα για να μπορείτε να τις δεχτείτε.

7)Περπατήστε, γυμναστείτε, κάντε παρέες με ανθρώπους που νοιώθετε άνετα να εκφραστείτε και αν ακούσετε άσχημη είδηση, σκεφτείτε ότι είστε «παιδί του Θεού» και έχετε το δώρο της ζωής εκείνη τη στιγμή, που σας δίνει το φοβερό προνόμιο της επιλογής !!

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ: Η νόηση γίνεται πράξη !